Bulgarische Gemeinschaft - Berlin e.V.

BG-Berlin
Terminkalender
Januar 2019
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Keine Termine für heute.

Neue Pläne der Arbeitsministerin: Pflichtvorsorge für Selbständige

Gesellschaft Нови планове на правителството относно задължително пенсионно осигуряване

Според последните планове на министъра по заетоста фон дер Лайен (CDU) се подготвя закон, с който всички самонаети да бъдат задължени да се самоосигуряват за старини.

Проекта предвижда всеки самонает (Gewerbe), да има възможността сам да избира как да се самоосигурява- частно или в държавния пенсионен институт. Така също се предвижда и задължително осигуряване срещу намаляване на работоспособноста (Erwerbsminderung).

Идеята е всеки който може да докаже наличието на частна пенсионна осигуровка,която да подсигурява минимума, т.е. този който има вече такава преди влизане на закона в сила, няма да бъде задължаван да плаща в държавния пенсионен институт. Всички останали който нямат такива частни застраховки ще трябва да плащат месечни вноски на държавния пенсионен институт. Понастоящем намалената месечна вноска за самоосигуряващи се в държавния пенсионен институт за първи три години от дейноста е 257,25€. След това се повишава на 514,30€.

Идеята на министърката, е че всеки самонает под 30 години трябва да отделя средно по 250€ на месец за самоосигуряване и 100€ за осигуряване на нетрудоспособноста, за да може след 45 год. плащане на месечни вноски да достигне пенсия над социалната помощ за пенсионери,която в момента е 700€ на месец.Това означава, че за този кръг от хора, не се предвижда облекчението, само да докажат някакъв вид осигуряване при влизане на закона в сила, а да се осигуряват по предписание…

Quelle: Süddeutsche.de

Коментари по темата тук

Neue Pläne der Arbeitsministerin: Pflichtvorsorge für Selbständige

Keine anonymen Kommentare möglich, bitte zuerst anmelden

Für den Inhalt der Kommentare sind die Verfasser verantwortlich.


Artikel Bewertung
Ergebnis: 5
Stimmen: 10

stars-5

Bitte nehmen Sie sich die Zeit und bewerten diesen Artikel:
Excellent
Sehr gut
Gut
Okay
Schlecht

Verwandte Links

Der meistgelesene Artikel zu dem Thema Gesellschaft: